Tarvitseeko yritys blogia mihinkään vuonna 2020?

Tarvitseeko yritys blogia mihinkään vuonna 2020?

Lyhyesti sanottuna: kyllä. Blogin pitäminen ei missään nimessä ole pakollista, mutta semi-aktiiviinen bloggaaminen on helppo, nopea ja melkein ilmainen tehdä monia asioita. Annan muutaman esimerkin mitä blogilla voidaan saavuttaa.

1. Luontainen kanava kertoa yrityksestäsi enemmän

Kaikkia ei kiinnosta kuulla firmastasi mitään. He haluavat tuotteesi ja sitten olla kuulematta sinusta. Se on ihan OK. Mutta jos joku silloin tällöin innostuu ja haluaisi lukea yritykestäsi enemmän, on blogi sille oiva paikka.

2. Paranna hakukonenäkyvyyttäsi - niin määrää kuin laatua

Hakukoneet arvostavat luontaisissa hakutuloksissaan näkyvää, oikeaa sisältöä. Mitä enemmän minä käytän nettisivuilla kaiffari.com sanoja/kuvia/videoita koskien sanoja eläinsukka, lemmikkisukka, koirasukat, kissasukat jne. sitä paremmin ne nousevat Googlen hakutuloksissa lähelle kärkeä. Blogissa voin puhua koiranäyttelyistä ja kissanäyttelyistä vapaasti ja saada näitä asioita hakevista ihmisistä liikennettä Kaiffarin sivuille ilman että minun tarvitsee tehdä niistä omia kokonaisuuksiaan. Näin saan myös tällaisista aiheista mahdollista liikennettä hakukoneista.

3. Lisämahdollisuus kommunikoida asiakkaiden kanssa

Asiakkaiden ja käyttäjien kanssa ei ikinä voi kommunikoida liikaa. Aloitteita kanssakäymiseen asiakkaalta/käyttäjältä tulee kuitenkin suhteellisen harvoin esimerkiksi tuotearvostelujen tai palauteboksin kautta. Ihminen aloittaa tai ottaa osaa keskusteluun huomattavasti helpommin somessa tai kommentoimalla blogiin. Testataan toimiiko em. väittämä: jos olet lukenut näin pitkälle, niin kommentoi tähän blogiin mistä aiheesta haluaisit Kaiffarin kirjoittavan seuraavaksi? :)

4. Sähköpostituslistan kasvatus

Jos lukija kokee blogisi kiinnostavaksi, voi hän tilata yrityksesi uutiskirjeen myös tämän ansiosta. Tapoja kerätä aitoa uutiskirjekantaa ei ole ikinä yhtään liikaa. Oikein käytettynä uutiskirjelista voi olla verkkokaupalle erittäin merkittävä kaupan lähde.

5. Mahdollisuus kertoa kattavammin tuotteistasi ja palveluistasi

Verkkokaupankäynnissä yksinkertaisen, toimivan tuotekortin rooli on aivan mielettömän suuri. Tulee usein tilanteita, milloin tuotekortin tai edes FAQ:n tilaa ei kannata tuhlata seikkaperäisiin selityksiin joistain asioista, mutta niistä voidaan ohjata asiasta kiinnostuneet ihmiset blogiisi lukemaan lisää. Esimerkki: en halua käyttää tuotekortin tilaa sukkiemme pesuohjeiden selittämiseen enkä FAQussa tätä turhan pitkästi avata, mutta aihetta koskeva tulevaisuuden blogikirjoitus antaa tälle oivan tilan.

6. Tavoitat uusia ihmisiä helpommin aidoilla sisällöillä

Markkinointiviestinnän kaava on melko helppo: viesti yrityksen tuotteista ja arvoista laajasti ja uudelleenmarkkinoi laajaan viestintään reagoineisiin ihmisiin aggressiivisemmin ja taktisemmilla viesteillä. Tällä päästään usein jo ihan kelpo tuloksiin, mutta ihmiset ovat jatkuvasti enemmän kiinnostuneita yrityksen arvoista, tarinoista ja siitä miten heidän kaltaiset ihmiset ovat kokeneet sinun palvelut ja tuotteet. Arvoviestintää, tarinankerrontaa ja kokemusten jakamista on paljon helpompi tavoitella vapaan ja aidomman sisällön kuten blogin kautta.

Siinäpä muutama ajatus miksi yrityksellä voi edelleen olla vuonna 2020 kannattavaa pitää kohtalaisen aktiiviista blogia yllä. Oletko samaa mieltä? Eri mieltä? Jäikö jotain tärkeitä syitä mainitsematta? Kerro ja kommentoi alle :)

- Mika (kaverit tuntee nimellä Eetu😎)

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.