Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin!🔥

Tuhansia nassusukkia ja Jouluna mämmiä tuulettimessa - Kaiffarin ensimmäinen vuosi

Nassusukkien tekoa on nyt takana vuosi ja pari viikkoa - Kaiffarin verkkokauppa aukesi 12.1.2020. Ensimmäiseen vuoteen lähdettiin harrastelumentaliteetilla ja maltillisin tavoittein. Maalis-huhtikuussa sukkakauppa kävi jo sen verran että homma piti ottaakin vähän vakavammin. Joulusesonkina olikin sitten jo ihan täysi härdelli päällä.

Alla vuosi 2020 nivottuna yhteen bullet pointein ja sen jälkeen vielä tarinaa tarkemmin kiinnostuneille.

Pehmeitä mutta tärkeitä arvoja vuodesta 2020:

 • Kasvusta johtuen sukkatehdas vallannut meidän kodissa yhden huoneen sijaan jo kaksi huonetta (varaston lisäksi)
 • Neljälle nuorelle kotimaiselle freelancerille maksettu yli 10 000€ loistavasta työstä - vain yksi freelancer vaihtunut ja sekin uralla etenemisen johdosta, muuten alkuperäinen tiimi on edelleen kasassa
 • Arvonlisäveroa maksettu Suomeen yli 10 000€
 • Reklamaatioita vain kourallinen - vain yksi johtanut kaupan perumiseen, muut saatu ratkaistua niin että Kaiffarointi-kokemus jäi positiiviseksi

Kovia, teknisempiä mittareita vuodesta 2020:

 • Markkinoinnin ROAS 3,9
 • Verkkokaupan konversioprosentti 3,42%
 • Suosituin malli, Melska, toi 42% myynnistä
 • Sesonkina (loka-/marras-/joulukuu) tehtiin 58% koko vuoden myynnistä
 • Palatukyselyyn vastanneista asiakkaista (160kpl):
  • 95,5% on erittäin tyytyväisiä lähettämänsä kuvan kustomointiin
  • 82,6% mielestä tilaus toimitettiin nopeasti
  • 91% aikoo suositella Kaiffaria ystävilleen

________________________________

Huhtikuussa markkinointi alkoi toimimaan - kunnolla. Muutaman kuukauden ja kymmenien eri mainosmuotojen ja sanoitusten testaamisen jälkeen markkinointi alkoi löytämään muotonsa. Mainoksiin ruvettiin reagoimaan hyvin ja verkkokauppa konvertoi hienosti. Tästä eteenpäin mainokset vaativat vain pientä freesausta ja päivittelyä eri sesonkien mukaan.

Nassusukat on myös meidän jaloissa suurimman osan ajasta. Vuoden käytön jälkeen ollaan saatu yhdet kulumaan puhki. Materiaalista johtuva nukkaantuminen on kehityskohde tulevaisuudessa.
 

Toukokuussa tuli mukaan ensimmäinen freelancer-graafikko auttamaan graafisen työvaiheen kanssa. Hyvin nopeasti samaa hommaa tuli tekemään myös toinen friikku. Myöhemmin syksyllä otimme myös tehtaalle kotiimme kolmannen freelancerin tekemään itse sukkien paino- ja lähetystyötä. Tällä kokoonpanolla mennään tälläkin hetkellä.

Kesäkuussa koko vuodeksi tarkoitettu alkuvarasto oli myyty loppuun. Tilasimme Joulukuussa 2019 tuhat paria sukkia varastoon. Sukat tehtiin Kaiffarille mittatilaustyönä joten tätä pienempää määrää ei oikein mistään saanut. Määrä hirvitti ja henkisesti oltiin varauduttu siihen että tämä läjä saattaa lojua meillä parikin vuotta. Toisin kävi, ja lisätilauksia tehtiin vuonna 2020 useita. Vuoden 2021 yksi tärkeimpiä tavoitteita on löytää kotimainen toimittaja sukille.

Syyskuussa tuplattiin tuotantokyky ja panostettiin toimintaan. Sukkatehdas laajeni toiseen huoneeseen kotonamme. Kasvavaa backoffice-toimintaa varten rakennettiin kunnollinen työpiste säilytystiloineen. Yksi avainasia Kaiffarissa on ollut satsata voitot suoraan kasvuun ja toiminnan laatuun. Kaiffarin arki pyörii oikeastaan täysin friikkutiimin voimin minun ja vaimoni Emmin hoitaessa vain asiakaspalvelua ja mainonnan/verkkokaupan kehitystä.

Laitteisto on neljällä eri pöydällä. Tässä osa tulostinkokoelmasta.
 

Lokakuussa Isänpäivästä alkava sesonki triplasi myynnin. Odotimme että viimeisellä neljänneksellä kauppa käynee paremmin - ehkä jopa tuplaantuisi. Kuitenkin jo marraskuussa myynti kolminkertaistui ja rupesimme varautumaan tulevaan joulurumbaan varaston lisäämisen ja tuotantoprosessin tarkentamisen avulla.

Marraskuussa myynti viisinkertaistui - ja stressi myös? Vaikka olimme hyvissä ajoin tilanneet sukkia lisää varastoon, niin toimittajan virheen, huiman myynnin ja koronan takia 3-4 viikon toimitusaika venyikin 10 viikkoon. Jouduimme perumaan oikeastaan kaikki joulumyyntiaktiviteetit ja keskittyä vain siihen että saamme marraskuussa myydyt sukat Jouluksi perille.

Joulukuussa sukat loppuivat kesken ja tehdas pysähtyi kahdeksi viikoksi. Pahin (tai paras) tapahtui - sold out. Sukat loppui. Jouduimme laittamaan verkkokauppaan tiedon että 1.12. jälkeen tilatut sukat eivät tule Jouluksi perille. Sesongin kovimmat myyntipäivät jäi meiltä käytännössä väliin. Syyskuussa tehty sukkatukkutilaus ja sen lisätilaus viipyy viipymistään. Kolme viikkoa meni jutellen FedeXin ihmisille eri maissa joka päivä ja hioen päivittäistä suunnitelmaa siitä hetkestä eteenpäin kun sukat saapuu. Avoimen ja aktiivisen asiakasviestinnän, mahdollisimman rauhallisen suhtautumisen ja mahdottomalta tuntuvan tilanteen selkeän jäsentelyn ansiosta kauppoja ei peruuntunut kuin yksi eikä negatiivista palauteryöppyä tullut - päinvastoin, saimme paljon tsemppaavia ja ymmärtäviä viestejä asiakkailta joiden tilaukset viivästyivät kolmellakin viikolla. Unettomia öitä oli ja stressitaso oli ennenkokematon. Päivää ennen kuin saimme tehtaan taas käyntiin ja tarkastelimme suunnitelmaa ja epäilimme saammeko toimitettua meidän pienen tiimin voimin 558 avoinna olevaa tilausta mitkä oli luvattu Jouluksi perille. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, mutta sen toisen puolikkaan tekikin sitten melkein yksin meidän tiimiläinen tehtaalla: Milja, olet sankari. Sinun työmoraalilla pärjäät missä vain. Kiitos <3

Sukkaisen Joulukriisin sotasuunnitelma
Tuotantotauon jälkeinen sotasuunnitelma tarkistettiin päivittäin että saatiin Jouluksi luvatut sukat perille.

 

Ensimmäinen vuosi oli siis yllätyksiä täynnä, joista suurin osa oli superpositiivisia. Vuodelle 2021 otamme oppia sesonkeihin varautumiseen, malliston edelleen kehittämiseen ja back-officen ammattimaistamiseen. Paljon muutakin kehitettävää riittää. Tammikuu 2021 otettiin vähän iisimmin, ja nyt akkujen latauduttua ruvetaan viemään suomalaisia nassusukkia seuraavalle tasolle. Ei paljasteta vielä mitään, mutta muutakin kuin uusia kuoseja on varmasti tulossa 😎

Laitetaanpas tähän väliin tänne asti päässeille blogiale: saat koodilla "2020summasummarum" yhden parin kaupan päälle kun tilaat kaksi paria! Eli kolme paria kahden hinnalla! Käytä koodi kassalla. Ale voimassa 21.2.2021 asti :)

Kiitos kaikille sukkia tilanneille. Kiitos uutiskirjeen tilaajille. Kiitos jos olet lukenut tänne asti. Kiitos kaikille somessa jutelleille ja kommentoineille. Kiitos meidän tiimille: Joonas, Roope, Iina & Milja. Tästä on hyvä jatkaa Kaiffarin tarinaa vuodelle 2021. Tervetuloa mukaan!

- Kaiffarin Eetu

Katso tästä koko Kaiffarin valikoima

1 kommentti

 • Hei, tilasin Tyttärelle synttärilahjaksi Hänen koiransa kuvilla pinkit sukat. Kiitteli ihanasta lahjasukista.

  Tuija Tuomi

Jätä kommentti

Kommentit moderoidaan ensin Kaiffarin toimesta ja julkaistaan sen jälkeen 😎