Voihan korona ja toimitusviiveet! ūü§¨

Voihan korona ja toimitusviiveet! ūü§¨

Olimme valmistautuneet joulusesonkiin hyvin. Odotimme noin kaksinkertaista myyntiä sesonkikuukausina. Meillä oli hyvin varastoa ja tarvikkeita. Lisäksi teimme 20.10.2020 lisätilauksen sukista ja tarvikkeista (tulevat neljältä eri toimittajalta neljästä eri maasta) alkuvuoden tilauksia varten. Normaalisti kaikki tavarat tulevat noin kahdessa viikossa. 

Sitten kävi kaksi yllätystä, toinen iloinen ja toinen ei niin iloinen:

Yllätys 1) Sesonkivauhti olikin viisinkertainen normaalikuukauteen verrattuna. Loppu- ja alkuvuoden varastomme alkoi olla lopussa jo marraskuun puolessa välissä. 

Teimme 13.11.2020 uuden ison tarviketilauksen. Tiesimme toimituksen kestävän pidempään koronan, Black Fridayn jne. takia. Onneksi meillä oli kuitenkin tavaraa tulossa jo lisää 20.10.2020 tehdystä tilauksesta. Nehän ovat perillä juuri marraskuun alussa. Vai ovatko?

Yllätys 2) Kriittisin tarvike eli itse sukat, olivat ensin viikon myöhässä. Sitten toisen viikon. Seuranta näytti, että tavara on jumissa Euroopan kahdella eri lentokentällä eivätkä pääse kuljetusfirman kyytiin. Ja sitten alkoikin olla jo epäilys, että jotain on pielessä.

1.12.2020 saimme tavarantoimittajalta viestin että tuntemattomasta syystä 20.10.2020 tehty tilaus on lähtenyt palautumaan takaisin toimittajalle ja kestää ainakin 3 viikkoa ennen kuin se voidaan saada heille ja uudelleenlähetettyä meidän pienelle tehtaalle. No voi pa***.

Pienenä pelastavana oljenkortena on 13.11.2020 tehty tarviketilaus, joka laitettiin nyt tulemaan niin pikaisena (ja aivan sairaan kalliina, maksajasta tapellaan sitten myöhemmin) lähetyksenä kun ikinä voi mutta nopeimmatkin lähetykset kestävät tällä hetkellä.

Nyt tarvikkeet ovat kuitenkin olleet jo viitisen päivää matkassa FedEx Expressin huomassa ja ne pitäisi olla meillä tällä viikolla. Jos ja vain kun pääsemme tekemään sukkia viimeistään ensi viikolla niin saamme kaikki ennen 1.12.2020 tilatut ja Jouluksi perille luvatut sukat ajoissa määränpäähänsä.

Mik√§li tarvikkeet eiv√§t tule ajoissa ja sukat eiv√§t kerke√§ Jouluksi, niin me laitamme jokaista tilattua sukkaparia kohden 5‚ā¨ Kaiffarin lahjakortin tulemaan sukkien mukana.¬†Jos siis olet tilannut 2 paria, saat 10‚ā¨ lahjakortin, 3 paria 15‚ā¨ lahjakortin jne.

Jos tilauksen haluaa perua niin senkin saa tehdä ja se onnistuu lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen info@kaiffari.com. Toivomme kuitenkin kovasti ymmärrystä ja sympatiaa tässä tilanteessa pientä tehdastamme kohtaan. Meille kävi ensin tosi ihana mäihä (tai ei mäihä vaan hyvän työn hedelmä) ja sitten ihan kökkö mäihä. Koronatilanteen äkillinen pahentuminen ja sen vaikutus tavaraliikenteeseen on ollut täysin ennalta arvaamaton asia ja tilanteeseen missä olemme, olisi ollut tosi vaikea varautua paremmin.

Kun tilaus on valmistettu, pakattu ja viety kirjeenä Postiin saa tilaaja vielä vahvistuksen sähköpostiinsa lähetyksesta ja tämän jälkeen voi odottaa sukkien kilahtavan postiluukusta 3-4 päivän sisällä.

Kaikesta huolimatta me näemme tämän edelleen vain positiivisena haasteena! Olemme pitäneet sukkiaan odottavia asiakkaita sähköpostitse ajan tasalla tilanteesta. Olemme ottaneet tästä jo oppia tulevaa varten jotta voimme ennaltaehkäistä sukkaruuhkat paremmin. Suurin tavoitteemme ensi vuodelle on löytää meille kotimaisia yhteistyökumppaneita milloin myös tavaran liikuttaminen helpottuu huomattavasti. Olemme saaneet kauheasti tsemppi- ja ymmärrysviestejä teiltä, kiitos niistä miljoonasti! Me stressataan itse kauheasti tästä tilanteesta, joten teidän ymmärrys on kultaakin kalliimpaa.

Lupaamme, ett√§ olemme tehneet ja tulemme tekem√§√§n kaikki temput jotta saamme edelleen kaikille luvatuille sukat jouluksi kotiin¬†ūü•≥

Terkuin,

Kaiffarin Eetu & Emmi & koko tiimi

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.